privatni vrtić koloseum • Milana Rakića 125g (ugao sa Murmanskom) Beograd, Zvezdara / Mirijevo • upis cele godine

Home Blog Alergije kod dece

Alergije kod dece

Alergije kod dece

Alergije kod dece su bolest savremenog doba. Ukoliko ih otkrijemo na vreme i blagovremeno lečimo smanjićemo tegobe i poboljšati kvalitet života deteta. Alergeni izazivaju respiratorne simptome, simptome na koži ili probleme sa varenjem.

Alergije kod dece se javljaju sezonski ili nesezonski. Sezonske alergije traju u period od početka marta do sredine novembra, a vezane su za pojavu polena drveća, trava i korova u ovom periodu. Nesezonske alergije javljaju se cele godine i najčešće potiču od prašine, dlake kućnih ljubimaca, buđi, grinja i hrane.
Alergologija je jedna od najmlađih disciplina medicine i svakim danom ima sve više saznanja iz ove oblasti. Svakako je dobro obratiti se za stručnu pomoć, pogotovu što je uzrokovanje alergije I alergoprobe moguće izvršiti u ranom uzrastu deteta več od par meseci starosti.

Ublažavanje simptoma alergije ne mora uključivati bilo kakvu vrstu terapije, ukoliko su simptomi blagi i ne ugrožavaju život. Dobar deo alergija nestane tokom rasta deteta, sa jačanjem imunog Sistema i privikavanjem organizma na delovanje alergena iz okruženja.

Korisni linkovi na ovu temu:
Alergija kod dece
Opasni alergeni kako prepoznati prve-simptome i kako-reagovati
Alergije kod dece vodic za roditelje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kontakt