privatni vrtić koloseum • Milana Rakića 125g (ugao sa Murmanskom) Beograd, Zvezdara / Mirijevo • upis cele godine

Home Blog Izostanak deteta iz vrtića

Izostanak deteta iz vrtića

Pri upisu deteta u vrtić i razgovoru sa osobom zaduženom za prvi kontakt neizbežno pitanje roditelja je  “a šta kada dete ne ide u vrtić!?” Za 90% roditelja to je pitanje svih pitanja. Koliko god im se dopao vrtić, atmosfera, vaspitači upis deteta visi o koncu ukoliko odgovor na ovo pitanje nije zadovoljavajući.

Strah je opravdan, ali samo delimično…

… i to je tako bilo do 1. decembra 2023. godine kada je doneta odluka Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda objavljenoj u Službenom listu grada Beograda br. 90/23 od 01. decembra 2023. godine. Ovom dolukom Grad je u mnogo olakšao vrtićima i roditeljima način funkcionisanja za slučaj nedolaska deteta u vrtić.

Evidencija dolaznosti deteta u vrtić se i dalje vodi i novom Odlukom je predviđeno umanjenje subvencije ili potpuno njeno ukidanje u slučajevima dužeg neopravdanog izostanka dece iz vrtića ili manipulacija na ovu temu od strane roditelja ili predškolske ustanove.

Imajte na umu, nije dobro ni za razvoj deteta ni za realizaciju aktivnosti u vrtiću da svoje mališane dovodite kao u igraonicu, kada stignete i ako stignete. Za roditelje koji decu dovode redovno u vrtić i isključivi razlog za izostanak deteta iz vrtića je godišnji odmor i bolest deteta ne postoji finansijski bauk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kontakt