privatni vrtić koloseum • Milana Rakića 125g (ugao sa Murmanskom) Beograd, Zvezdara / Mirijevo • upis cele godine

Home Blog Upis u privatni vrtić uz subvenciju Grada

Upis u privatni vrtić uz subvenciju Grada

Tema o kojoj je mnogo puta pisano, ali za roditelje koji prvi put upisuju dete u vrtić uvek su prisutne dileme i nedoumice kojim redom i kako do subvencije.

Pravo na subvenciju Grada imaju roditelji koji ispunjavaju sledeće uslove:

  • Državljani Republike Srbije
  • Prijavljeni na teritoriji grada Beograda
  • Poseduju odbijenicu

Da pojasnimo, pravo na subvenciju mogu da ostvare i strani državljani koji imaju potvrdu o stalnom boravku na teritoriji grada Beograda, roditelji deteta mogu biti u statusu zaposlen, nezaposlen ili student, a odbijenica je potvrda od strane predškolske ustanove čiji je osnivač grad Beograd da dete nije upisano iz razloga nedovoljnog kapaciteta. Odbijenicu možete dobiti ukoliko dete nije primljeno posle redovnog prolećnog konkursa ili na lični zahtev tokom cele godine.

Nakon upisa deteta u vrtić naša ustanova predaje potrebna dokumenta za regulisanje prava na deo naknade boravka deteta u vrtiću. Dakle vaše je da nam dostavite potrebnu dokumentaciju, a mi obavljamo u vaše ime administrativne poslove.

Iznos subvencije: grad Beogradje utvrdio je ekonomsku cenu boravka deteta u privatnom vrtiću na iznos od oko 28.000 dinara i roditelj može da dobije mesečno maksimalnu nadoknadu od 80% ovog iznosa. Roditelji celokupni iznos utvrđen ugovorom za boravak deteta uplaćuju vrtiću, a Grad subvenciju uplaćuje na račun roditelja.

Kako bi pravilno raspodelili kućni budžet u mesecu kada dete kreće u vrtić, morate znati da iznos subvencije za taj mesec stiže tek narednog meseca. I tako je za sve vreme boravka deteta u privatnom vrtiću, za tekući mesec subvencija se dobija narednog meseca. Vrtić Koloseum, u okviru  Family Friendly paketa, svakom detetu daje prvi mesec po upisu popust, u znak dobrodošlice i kao malu pomoć u prevazilaženju navedene činjenice.

Naravno kada uđete u taj sistem dalje je manji problem jer svakog meseca stiže subvencija za prethodni. Na kraju kada dete podje u školu dolazi „zakasnela gratis subvencija“, to će vas obradovati, taj mesec niste platili vrtić a subvencija je došla 🙂

Zakonodavac povremeno menja pravila, pa je možda najuputnije da nas pozovete pre kretanja u ovu „akciju“ i dobijete kompletnu informaciju za pokretanje postupka nadoknade dela troškova boravka deteta u privatnom vrtiću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kontakt