privatni vrtić koloseum • Milana Rakića 125g (ugao sa Murmanskom) Beograd, Zvezdara / Mirijevo • upis cele godine

Radionice i Sekcije

Predškolska ustanova KoloseumRadionice i Sekcije

Osim standardnih radionica u vrtiću “Koloseum” osmišljene su posebne originalne aktivnosti o kojima ćete više saznati prilikom posete objektu i po upisu deteta. Sve radionice i sekcije imaju za osnovu da podstaknu pravilan rast i razvoj, poboljšaju zdravstveno stanje i prilagođavanje deteta društvu, razvoj motoričkih i psihičkih sposobnosti.

Muzička radionica

Kroz muzičku radionicu naši vaspitači se trude da plasiraju što raznovrsniju muziku. Učimo decu da nam kažu svoj stav o muzici koju slušaju, o onoj koja im se sviđa ili ne. Dete sluša muziku i dalje je uključuje u svaku igru i kreativnost. Slušanje muzike je svrsishodno samo uz još neku aktivnost i pokret – tapšanje, ples, marširanje i naravno pevanje. Pevamo sa svojom decom, pričamo sa njima o onome što su čuli i doživeli kroz muziku i obavezno plešemo.

Likovna radionica

Likovna radionica osposobljava decu da ovladaju sredstvima i tehnikama likovnog izražavanja prema uzrastima. Umeća i navike stečene u likovnom radu primjenjuju u oblasti likovnih umetnosti – crtanje, slikanje, vajanje, arhitektura… Ovakvim radom formiraju ličnu likovnu kulturu i uče se praktičnim radnjama uređenje svoje sobe, radnog prostora i sl.

Sportska radionica

U sportskoj radionici bavimo se aktivnostima koje su prilagođene starosnom uzrastu i sposobnostima deteta. Dete u svakom momentu može da promeni sportsku aktivnost kako je neće osećati kao pritisak i prihvati kao igru. Cilj je da dete bude od malena u pokretu što će postati njegov svakodnevni način života i zdrava navika sa kojom će odrastati.

Ekološka radionica

U sve prisutnijem zagađenju okoline u ekološkoj radionici razvijamo svest mališana o potrebi očuvanja životne sredine. Kroz igru, gostovanje stručnjaka iz ove oblasti i obilazak okoline pokušavamo da im približimo ovaj problem. U samoj Ustanovi razvrstavaju otpad, upoznajemo ih sa reciklažom, obnovljivim izvorima energije i učimo ih suživotu sa prirodom.

Radionica lepog ponašanja nije posebno istaknuta jer kroz celodnevni boravak u vrtiću učimo mališane ponašanju na ulici, za stolom, u prevozu, ophođenju u porodici i sa drugim ljudima, starijim ili mlađim. Lepi maniri i kulturno ponašanje su socijalno pohvalna kategorija koju okolina brzo uočava, te u svim vrtićkim uzrastima insistiramo na ovom radu.

Mali Prirodnjak

Sekcija mali prirodnjak ima zadatak da približi osnovna saznanja iz oblasti medicine, hemije, biologije, farmacije…ono što umemo sami, a ono što ne uz povremeno gostovanje lekara, farmaceuta i srodnih struka. U sklopu sekcije rade se eksperimenti, ogledi, proučavaju prirodne pojave, a sve prilagođeno bezbednosti i uzrastu dece.

Mali Zanatlija

Mali zanatlija je sekcija koja treba da razvije kod dece umešnost rada rukama, stvaranju predmeta od raznih materijala i bezbedno korišćenje kućnih alata. S druge strane upoznajemo ih sa savremenim i onim već zaboravljenim zanatima. Deo rada u ovoj sekciji osloniće se na nekadašnji predmet u osnovnoj školi – domaćinstvo, vrlo koristan i praktičan.

Baštovanska sekcija

Kako vrtić poseduje veće dvorište nameće se stvaranje baštovanske sekcije. U okviru ove sekcije deca se bave sopstvenim uzgajanjem, zalivanjem i negom biljaka, uređenjem bašte, u direktnom kontaktu sa prirodom. Omogućavamo im dodir sa raznim materijalima, razvijamo odgovornost, kategoriju obaveze prema nečemu i na kraju krajeva beskrajnu zabavu.

Mali inženjer

Mali inženjer otkriva talenat kod naših mališana i prepoznaje buduće mašinske i građevinske inženjere, arhitekte, tehnologe, elektrotehničare… gosti, inženjeri iz oblasti, na način prilagođen uzrastu će prezentovati praktičnu primenjivost ovih nauka u svakodnevnom životu. U okviru sekcije pravimo makete, sklapamo mašine i građevine tipa “Konstruktor”, igramo se.


Kontakt